Voor spoedgevallen: 073-6123776

Shockwave

Heeft u last van chronische pijn zoals verkalking van de schouder, springschenen (shin splints), hielspoor, achillespeesklachten, golferselleboog of een tenniselleboog? Dan kan Shockwave de ideale methode zijn om van uw klachten af te komen.

Wat is shockwave?

Shockwave is een behandelmethode die gebruik maakt van shockwaves (drukgolven). Uw fysiotherapeut maakt gebruik van een apparaat die de shockwaves maakt. Dit past de fysiotherapeut toe op de locatie van de pijn. Door de shockwave kunnen de klachten heel lokaal worden beïnvloed, waardoor de doorbloeding en de stofwisseling gestimuleerd worden. Dit zorgt ervoor dat de pijn afneemt. Fysiotherapie Samen Beter werkt al jaren met de shockwave en de resultaten zijn goed. De meeste klachten zijn na een paar behandelingen al verminderd.

Met welke klachten gebruikt de fysiotherapeut shockwave?

Shockwave is bewezen effectief bij:

  • Schouderklachten.
  • Hielspoor.
  • Achillespeesklachten.
  • Golfers- of tenniselleboog.
  • Kniepeesklachten.
  • Scheenbeenklachten (shin Splints).
  • Spierklachten.

Hoe ziet een behandeling shockwave er uit?

De fysiotherapeut onderzoekt eerst uw klachten en overlegt zijn bevindingen met u. Op het te behandelen onderdeel brengt hij wat gel aan om te zorgen dat de behandeling beter overgebracht worden. Daarna richt de fysiotherapeut de shockwave via een behandelkop op het te behandelen gebied. De behandeling duurt ongeveer 5 tot 10 minuten en is altijd onderdeel van de behandeling. De fysiotherapeut stemt de intensiteit van de behandeling af op uw klachten. Hij legt bij iedere stap uit wat hij gaat doen.

Hoeveel behandelingen heeft u nodig?

Er zijn gemiddeld 5 behandelingen nodig. Tussen 2 behandelingen zit een periode van ongeveer 7 dagen.

Wat zijn de kosten?

Als u verzekerd bent voor fysiotherapie, is een behandeling kosteloos. Indien u niet verzekerd bent zijn de kosten €35,- voor de intake en eerste behandeling, daarna kost het 32 euro per behandeling.