• nieuws.jpg

16 april 2018 Samen Beter Diabetes Challenge 2018

Dit jaar doen we met een groep patiënten van Samen Beter voor de tweede keer mee aan de Nationale Diabetes Challenge.

Wat is de nationale diabeteschallenge?

Een aantal jaren geleden kreeg Bas van de Goor, ex-topvolleyballer, diabetes. Al vrij snel kreeg hij in de gaten dat hij veel minder last had van deze aandoening en zelfs zonder medicijnen kon als hij maar in training bleef naast dat hij goed op zijn voeding lette. 

Hij begon een stichting met als doel andere mensen met diabetes ook  te motiveren tot-  en ondersteunen  in het meer bewegen. Zo werd enkele jaren geleden op diverse plaatsen in Nederland gestart met de diabeteschallenge.

Begin dit jaar zijn we met een aantal zorgverleners van Samen Beter naar de presentatie van dit project geweest en aangestoken door het enthousiasme van medewerkers en deelnemers daar besloten we dit ook voor de patiënten van Samen Beter mogelijk te maken: 

Van april t/m september wandelen we elke donderdag een uur. Daarnaast motiveren we de deelnemers zelf ook nog zeker een of twee keer in de week méér te gaan wandelen. Zo bouwen we op en proberen we alle deelnemers uiteindelijk zo ver te krijgen dat ze minimaal 5 km goed kunnen volbrengen.

Filmpje over Nationale Diabetes Challenge 2018

www.nationalediabeteschallenge.nl