• nieuws.jpg
 • publicatie: 18 oktober 2018

  Wandelen is goed voor uw gezondheid

  Vindt u het fijn om in de natuur te wandelen?

  Vanaf maandag 22 oktober van 08:30 tot 09.30 uur wordt er wekelijks onder begeleiding gewandeld.

  De start is  bij de ingang van BBS Aan de AA, Acaciasingel 77 (achterkant BS het Rondeel op de hoek aan de waterkant).

  (Geldt voor iedereen die mee wil doen, niet alleen voor diabetespatienten)

  Lees verder
 • publicatie: 10 september 2018

  Nieuwe assistente (update)

  We hebben weer een nieuwe stagiaire bij de doktersassistenten. Haar naam is Emily van Oers, en blijft tot juni 2019. 

  Tevens is stagiaire Anne van Zuijlen nog aanwezig. Zij wisselen de dagen met elkaar af.

  Lees verder
 • publicatie: 10 september 2018

  Elma Noorlander hele jaar afwezig (update)

  Elma (huisarts) is langdurig ziek. Zij zal het gehele jaar afwezig zijn. Haar patiënten hebben hierover een brief ontvangen. Ze is vervangen door Lieke de Kock.
  Voor meer informatie kunt u bij de balie terecht.

  Lees verder
 • publicatie: 3 september 2018

  Verpleegkundig specialist

  Met ingang van 3 september gaat Elloisa Boer de 2 jarige master opleiding (HBO niveau) volgen via de Fontys Hogeschool in Tilburg tot verpleegkundig specialist (VS). Naast cursorisch onderwijs bestaat deze opleiding ook uit een praktisch gedeelte, welke plaats zal vinden binnen de huisartsenzorg van ons gezondheidscentrum. 

  Na een inwerkperiode zal zij ook zelfstandig patientenzorg doen.  Deze bestaat uit het verlenen van laag-complexe huisartsenzorg zoals: bovenste luchtwegaandoeningen, urinewegproblemen, huidafwijkingen, klachten van het bewegingsapparaat. Zij zal tijdens haar opleiding gesuperviseerd worden door huisarts Minggus Nanlohy die eindverantwoordelijk is voor haar opleiding.

  De VS is weliswaar een relatief nieuwe beroepsgroep maar binnen de tweede lijnzorg en op de huisartsenposten wordt al langer gewerkt met de VS.

  Verpleegkundig specialisten kunnen taken van huisartsartsen en medisch specialisten overnemen, dit heet taakherschikking. Het doel van taakherschikking is dat de zorg verbetert, zonder dat die duurder wordt.

  Verdere informatie over de VS kunt u vinden op https://venvnvs.nl

  Lees verder
 • publicatie: 28 juni 2018

  Samen Beter voortaan ook weer 's middags bereikbaar

  Ook in de middag tussen 13.30 - 15.00 uur kunnen patiënten bellen voor een afspraak voor de daarop volgende dagen. Voor fysio en logo is in het telefoonmenu een extra keuze 6 gemaakt, zodat mensen na 3 uur nog een afspraak kunnen maken.

  De striktere afspraken, die vanaf begin van dit jaar zijn doorgevoerd, hebben ertoe geleid, dat zowel huisartsen als assistenten hun werk beter kunnen doen en afwerken.

  Lees verder
 • publicatie: 14 juni 2018

  2 nieuwe assistenten

  We hebben 2 nieuwe doktersassistenten. We wensen hen van harte welkom. Ingrid vd Heijden is per 29 maart begonnen. Zij vervangt Wilma, waar we in maart afscheid van hebben genomen. Per 1 juni zal stagiaire Anne van Zuijlen beginnen met werken bij Samen Beter. Ze heeft dan haar stage succesvol afgerond. Zij zal Gaby Yeu-van Beers vervangen. Zij heeft dan haar opleiding tot POH-somatiek afgerond. 

  Lees verder
 • publicatie: 14 juni 2018

  Eef Jansen gaat per 1 september met pensioen

  Per 1 september zullen we afscheid nemen van Eef Jansen (POH-somatiek). Zij zal worden vervangen door Gaby Yeu-van Beers. 

  Lees verder
 • publicatie: 14 juni 2018

  2 nieuwe fysiotherapeuten

   We hebben 2 nieuwe fysiotherapeuten. We wensen hen van harte welkom. Per 1 mei hebben we afscheid genomen van Nynke Lunter (fysiotherapeut). Zij wordt per 1 juni vervangen door Stef Langen. In September gaat Kim van der Aa (Kinderfysiotherapeut/ fysiotherapeut) met zwangerschapsverlof. Ze wordt per 1 juli vervangen door Jeroen van Abeelen. Beide fysiotherapeuten zullen werkzaam blijven bij Samen Beter. 

  Lees verder
 • publicatie: 14 juni 2018

  Diabetes Challenge 2018

  Samen Beter is weer begonnen met de Diabetes Challenge. 24 deelnemers gaan 20 weken onder begeleiding oefenen om 5 of 10 km te lopen. Dit allemaal als doel om de gezondheid te verbeteren. 

  Lees verder
 • publicatie: 26 februari 2018

  Graag uw aandacht voor onderstaande bericht!!!

  Op 28 februari gaan de huisartsen, centrumassistenten en praktijkondersteuners werken met een ander Huisarts informatiesysteem. 

  Dit vergt een andere routine van werken wat in het begin wat meer tijd en moeite zal vergen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

  Dit betekent voor u het volgende:

  * Sommige zaken kunnen aan de telefoon of aan de balie van de assistenten iets langer duren, omdat we nog moeten wennen aan de nieuwe manier van werken.

  De telefonische bereikbaarheid is ook aangepast:

  * 08.00-11.15 uur   bereikbaar voor afspraken/uitslagen/aanvragen visite (op woensdag tot 11.00 uur)

  * 11.15-13.30 uur   bereikbaar voor alleen spoedsituaties

  * 13.30-15.00 uur   bereikbaar voor uitslagen 

  * 15.00-17.00 uur   bereikbaar voor alleen spoedsituaties

  Lees verder
 • publicatie: 18 januari 2018

  Nieuwe directeur

  Meggy van Kruijsdijk heeft besloten te stoppen als directeur-bestuurder van Samen Beter. We willen haar hartelijk danken voor deze extra inzet de afgelopen vijf jaar. Meggy blijft  werkzaam als huisarts bij Samen Beter. 
  De nieuwe directeur van Samen Beter is Marianne van Beers.  Marianne heeft ervaring in het bedrijfsleven en in de zorg om in te zetten voor een toekomstbestendig Samen Beter.
  Lees verder
 • publicatie: 17 juli 2017

  Vijf vragen aan een huisarts die ook onderneemt

  Triodos Bank heeft onze directeur Meggy van Kruijsdijk geinterviewd. Ze stelden haar 5 vragen over hoe Samen Beter verbindt in de wijk. Ze hebben het artikel op internet gepubliceerd.

 • publicatie: 29 mei 2017

  10 minuten consult

  De zorg voor patienten is de afgelopen jaren steeds ingewikkelder en intensiever geworden. Door de vergrijzing van de maatschappij zijn er meer zorgbehoevende patienten, die langer leven en langer thuis wonen. Ook sturen ziekenhuizen opgenomen patienten eerder naar huis. Dit komt allemaal op het bordje van de huisarts terecht.

 • publicatie: 18 mei 2017

  Patiëntenpas JBZ

  Voor een bezoek aan het ziekenhuis heeft u een patiëntenpas (ponsplaatje) van het Jeroen Bosch Ziekenhuis nodig. Op de patiëntenpas staan uw patiëntennummer, een foto van u en een aantal persoonlijke gegevens. Met uw patiëntenpas moet u zich 'aanmelden' op de polikliniek.

  Het is van belang dat op de patientenpas ook de juiste naam van uw huisarts staat. Indien op uw patientenpas de naam staat van uw oude huisarts, K. van der Kuijp, dient u deze te veranderen, afhankelijk van uw vookeur, in of huisarts L. Peeperkamp of huisarts M. Hinnen-Bronsema. Alle correspondentie van uw specialist komt dan ook bij de door u aangegeven huisarts aan.

  Lees verder