Voor spoedgevallen: 073-6123776

Logopedie

Woont u in Den Bosch en heeft u behoefte aan logopedie? Binnen Samen Beter hebben wij een logopediepraktijk met twee uitstekende logopedisten werkzaam. Zij kunnen u helpen met stoornissen op het gebied van communicatie. Dit houdt in dat zij zich bezig houden met preventie, onderzoek en behandeling van stoornissen op het gebied van taal, spraak, stem, adem, gehoor, en mondgedrag. Naast praten houden ze zich ook bezig met lezen, taal, schrijven, gebaren en liplezen. Onze logopedisten zijn erg allround en behandelen zowel kinderen als volwassenen.

Wanneer logopedie?

Er zijn verschillende indicaties waaraan u kunt herkennen of u of uw kind logopedie nodig heeft. Hieronder een rijtje stoornissen waarbij u een logopedist nodig heeft. Komt er een klacht u bekend voor? Neem dan contact op met onze logopedieafdeling.
wanneer de spraak- en/of taalontwikkeling niet goed op gang komt

  • bij articulatiestoornissen (bepaalde klanken niet of moeilijk uit kunnen spreken).
  • bij onduidelijk spreken.
  • bij afwijkend mondgedrag.
  • bij stemklachten, zoals heesheid.
  • bij problemen met de adem en stem, zoals hyperventilatie, astma en COPD.
  • voor een gehoorscreening (audiogram).


Logopedie Kind

Heeft u het idee dat uw kind een taalachterstand heeft? We adviseren u om op de website www.kindentaal.nl te kijken. Hier vindt u SNEL (Spraak- en taalnormen eerste lijn), een vragenlijst waarmee u inzicht krijgt in de taalontwikkeling van uw kind.


Meer informatie

Naast kindentaal.nl bestaan er ook tal van andere websites waar u informatie kan vinden over verschillende soorten communicatiestoornissen.


Bereikbaarheid 

Onze logopediepraktijk in Den Bosch is bereikbaar op werkdagen tussen 8.00u en 17.00u. U kunt ons telefonisch bereiken op 073 613 07 65 of mailen naar logopedie@samenbeter.nl.


Kosten

Logopedie zit in het basispakket er wordt, als er een (medische) indicatie is, volledig vergoed. Vanaf 18 jaar geldt het eigen risico.

 

 

Manon Genet

Neem contact op