• handshake.jpg

Praktijk Ondersteuner Huisartsen (POH somatiek)

Wat doet zij/hij?

Door de toenemende vergrijzing van de maatschappij en de verschuiving van ziekenhuiszorg naar zorg thuis krijgt de huisarts steeds meer taken en verantwoordelijkheden. Daarom heeft de huisarts hulp van de praktijkondersteuner: een verpleegkundige of opgeleide doktersassistente.

Huisarts, praktijkassistente en praktijkondersteuner werken nauw samen om een goede kwaliteit van zorg dichtbij huis te kunnen bieden.

Zorg voor chronisch zieken

De praktijkondersteuner heeft de zorg voor chronisch zieken. Aandoeningen als astma, copd (longemfyseem/ chronische bronchitis) en diabetes mellitus vragen in het dagelijkse leven om aanpassingen. Vanuit de huisartsenpraktijk wordt hier extra aandacht besteed in speciaal op deze patiëntengroepen gerichte spreekuren door praktijkondersteuner.

Niet meer zo piep..? 

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven is de wens van veel ouderen. De praktijkondersteuner komt bij u aan huis en beantwoordt uw vragen over ziekte en gezondheid. Dat kan gaan over bijvoorbeeld: medicijnen, veiligheid, beweging, slapen, gezonde voeding, activiteiten buitenshuis en contact leggen met ouderen in uw buurt.

Aan huis gekluisterd? 

Op verzoek van de huisarts zoekt de praktijkondersteuner u thuis op. Zij luistert naar uw verhaal en kijkt wat u nodig heeft om thuis zo goed mogelijk te kunnen functioneren. Zij kent de procedures voor bijvoorbeeld het aanvragen van thuiszorg of hulpmiddelen.

Meer weten?

Informatie over /aanvragen van thuiszorg:

www.ciz.nl
www.vivent.nl
www.pgb.nl
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorg-en-ondersteuning-thuis/inhoud/wmo-2015
www.zorgwijzer.nl/faq/wmo

Informatie over diabetes mellitus:

www.diep.info
www.dvn.nl

Informatie over astma en copd:

www.longfonds.nl
www.sinefuma.nl
www.luchtpunt.nl

Informatie over wijkactiviteiten,vrijwilligerswerk en mantelzorg:

www.divers.nl

Wie zijn wij?

 1. Renee

  Renée Kockx

  POH somatiek

 2. Gaby

  Gaby Yeu van Beers

  POH somatiek

 3. Elloisa Boer

  POH somatiek