Voor spoedgevallen: 073-6123776

Veranderingen bij Samen Beter en nieuwe gezichten
Samen Beterjanuari 25, 2021

Er gaan zich in korte tijd veel veranderingen voltrekken bij Samen Beter.
Het afscheid van Meggy en niet lang daarna het afscheid van Minggus, allebei na jaren lange trouwe en gepassioneerde inzet.
Maar… afscheid betekent ook een nieuw begin.
U als patiënt en wij als medewerkers zijn allen gebaat bij continuïteit.
Wij zijn als centrum heel blij dat we vijf ‘nieuwe’ gezichten aan u mogen voorstellen.
U kent ze allemaal.
Lieke de Kock is al waarnemend huisarts sinds drie jaar bij Samen Beter, Wietske Kuip is sinds februari 2019 waarnemend huisarts bij ons centrum, Jessica Hoelen werkt sinds aug 2019 als waarnemend huisarts bij ons en heeft besloten zich te verbinden aan Samen Beter, Joanneke Heineman is ook sinds enkele maanden een vertrouwd gezicht als waarnemend huisarts en tenslotte IJsbrand Biemans die u wellicht nog kent als onze huisarts in opleiding in 2016.
Wij als team hebben het volste vertrouwen dat we u een continue goede zorg kunnen blijven bieden.
Middels een vraaggesprekje krijgt u een kijkje achter het gezicht van de dokter.

Lieke de Kock

Als eerste introduceer ik Lieke de Kock nu al drie jaar een vertrouwd gezicht bij Samen Beter.
Lieke is opgegroeid in Haren, een dorp gelegen tussen Ravenstein en Oss.
Daar heeft ze de lagere school doorlopen en de middelbare school in Oss op het Maaslandcollege.
Daarna is ze geneeskunde gaan studeren in Utrecht en heeft ze haar huisartsen opleiding voltooid in Nijmegen.
Lieke woont nu sinds 5 jaar in ‘s-Hertogenbosch samen met vriend Mark en dochter Feline.

V: Heb je voordat je bij SB kwam werken nog ervaring opgedaan op een andere werkplek?

A: jazeker, mijn eerste werkplek was bij het Tweesteden ziekenhuis (nu het ETZ) als basisarts interne geneeskunde. Daar heb ik kunnen proeven aan de sfeer binnen een ziekenhuis. Mijn besluit stond daarna vast, ik wilde huisarts worden. Mijn vak in de volle breedte uitvoeren, het intensiever en langduriger contact met de patiënt spreekt mij meer aan.

V: Je werkt nu al drie jaar bij SB, hoe ervaar je dat?

A: Ik vind de sfeer bij SB fijn, het contact met collega’s. En je hebt te maken met een brede populatie, dat zorgt voor veel afwisseling.

V: Als je iets zou mogen veranderen bij SB wat komt dan het eerste in je op?

A: een mini SEH (spoedeisende hulp) bij SB waar snel bloed geprikt en röntgen/echo’s kunnen worden gemaakt.

V: Als je jezelf mag omschrijven welk persoonlijkheids kenmerk komt dan het eerste in je op?

A: Wat ik vaak te horen krijg is dat ik rust uitstraal. En zelf ervaar ik een groot verantwoordelijkheids gevoel, wellicht omdat ik als oudste van vier kinderen ben opgegroeid.

V: Wat doe je het liefst in je vrije tijd.

A: ik ben graag in de natuur, maar houd ook erg van gezelligheid, een hapje/drankje met vrienden.

V: Wat is het eerste wat je gaat doen wanneer we uit de lockdown zijn?

A: Nou dat hapje/drankje met vrienden!

V: Wat is je wens voor 2021?

A: Genieten van de rust na al deze corona perikelen.

Mooiste boek: boeken van Saskia Noort, Nicci French en Tatania de Rosnay, maar kookboeken ben ik ook fan van!
Mooiste film: serie ‘Homeland’ en film ‘Pearl Harbor’.

Lieke de Kock

Wietske Kuip

Wietske is geboren in Vught en getogen in St. Michielsgestel. Ze heeft daar de lagere school en aansluitend gymnasium Beekvliet doorlopen. Wietske is geneeskunde gaan studeren in Maastricht en heeft haar huisartsen opleiding afgerond in Amsterdam, na eerst een periode in het ziekenhuis te hebben gewerkt. Wietske is ondertussen weer terug in St. Michielsgestel en woont daar samen met haar vriend en zoon.

V: Wilde je altijd al huisarts worden?

A: Toen ik jong was wilde ik eigenlijk kleuterjuf worden, en wat later dacht ik aan kinderarts.

V: En nu huisarts!?

A: Voordat ik besloot om de huisartsenopleiding te gaan doen heb ik een periode gewerkt in het Slotervaartziekenhuis op de afdelingen interne geneeskunde, cardiologie en longziekten. Ik vond het erg leuk en interessant maar het feit dat iedereen zich tegenwoordig moet “superspecialiseren” trok me niet. Ik miste meer afwisseling en de kinderen, dus ik besloot te solliciteren voor de huisartsenopleiding! Wat mij aantrekt in dit mooie vak is de afwisseling die je dagelijks tegenkomt. Het is een beschouwend vak met toch genoeg praktische kanten, je mag iedereen van jong tot oud helpen. Je moet continu schakelen en de dagen vliegen voorbij.

V: Wat maakt jou tot een goede huisarts?

A: Ik ben oprecht geïnteresseerd in de mens achter de klacht en ik ben een precieze, gestructureerde werker. Soms betrap ik me erop dat ik meteen voor alles een oplossing wil bedenken, dat moet ik leren loslaten.

V: Hoe ben je bij Samen Beter terechtgekomen?

A: Aanvankelijk door een enkele waarneming en nu vast op de vrijdag als waarnemend huisarts.

V: Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

A: Ik sport graag (o.a. tennis) en ik breng graag tijd door met mijn familie en vrienden om gezellig een hapje te eten of een spelletje te doen.

V: Als je iets mocht veranderen bij SB wat zou dat dan zijn?

A: Een koffiezet apparaat waar ook cappuccino uitkomt!

V: Wat is het eerste wat je gaat doen na de lockdown?

A: Een hapje eten buiten de deur!

Mooiste boek: ‘Uit naam van al de mijnen’ (Martin Gray), dit is een vrij heftig boek, maar iets luchtigs als Harry Potter vind ik ook heerlijk om te lezen.
Mooiste film: ‘Les Intouchables’.

Wietske Kuip

Jessica Hoelen

Jessica werkt nu sinds 1,5 jaar bij Samen Beter en heeft besloten zich aan ons centrum te verbinden.
Jessica is geboren in Nijmegen en getogen in Breda, waarna zij in Amsterdam geneeskunde is gaan studeren . Voordat zij aan haar huisartsenopleiding begon heeft ze eerst nog een jaar ervaring opgedaan in de psychiatrie. Haar huisartsen opleiding heeft ze voltooid in Amsterdam en daarbij genoten van het werken in multi culturele wijken. Nu woont Jessica al enkele jaren in de omgeving van ‘s-Hertogenbosch met man, zoon, dochter, 2 katten, 2 baard agamen, een hamster, chinchilla en parkieten!

V: Kun je vertellen waarom je nu gekozen hebt voor SB?

A: Ik heb op meerdere plekken ervaring op gedaan en SB voelt voor mij fijn, het is een gezellig team en de korte lijntjes doordat er meer disciplines in huis zijn voelt voor mij echt als een meerwaarde.

V: Wat deed jou voor het vak huisarts kiezen?

A: Ik vind het heel fijn om ons vak in de volle breedte uit te kunnen oefenen. Het meedenken met de patiënt doe ik graag en wat ik heel bijzonder vind aan het vak is dat je als huisarts vaak niet alleen de patiënt maar ook het gezin en soms zelfs de familie kent.

V: Heb je nog een wens voor SB?

A: Voor de komende jaren een vaste club medewerkers zodat we met elkaar de continuïteit van de zorg voor de patiënten kunnen waarborgen.

V: Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

A: Wandelen, een film pakken maar op nummer een staat toch REIZEN, verre reizen en kamperen. De lucht opsnuiven in vreemde landen, het rumoer, natuur, de sfeer.

V: Heb je een wens voor 2021?

A: Terug naar normaal, handen schudden, schouderklopjes, nabijheid, ennn weer op reis met mijn gezin!

Het leukste, actueelste, ingrijpendste film/boek wat spontaan in je opkomt?
Boek: ‘de zeven zussen.’ (Lucinda Riley)
Film/serie ‘Modern Family’

Jessica Hoelen

Joanneke Heineman

Joanneke is geboren in London en opgegroeid in Bussum, waar zij zowel de lagere- als de middelbare school heeft doorlopen.
Joanneke woont sinds 10 jaar in Vught met echtgenoot Jeroen en zonen Rein, Justus en Coen.
Haar motivatie om geneeskunde te gaan studeren kreeg ze zo ongeveer met de paplepel in gegoten. In haar jeugd logeerde ze graag bij haar opa die huisarts was in Scheveningen. Ze vond het heerlijk om daar rond te scharrelen, in die tijd nog praktijk aan huis, en met hem mee te mogen wanneer hij een visite ging rijden.
Maar… Joanneke werd uitgeloot!

V: Wat ben je toen gaan doen?

A: Ik ben een jaar gaan reizen, eerst door het Midden Oosten en aansluitend heb ik een half jaar in Parijs gewoond. Het jaar daarop werd ik weer uitgeloot en ben toen begonnen met de studie gezondheidswetenschappen in Maastricht. Deze studie heb ik afgerond maar ik ben altijd blijven meeloten voor de studie geneeskunde. Uiteindelijk werd ik bij de vijfde keer meeloten, ingeloot! Mijn studie geneeskunde heb ik ook in Maastricht afgerond. Voordat ik aan de huisartsen opleiding begon heb ik nog een paar maanden als basisarts in een township in Z-Afrika gewerkt. Mijn huisartsenopleiding heb ik tenslotte voltooid aan de VU in Amsterdam.

V: Om uiteindelijk in Brabant terecht te komen?

A: Ja, zo lopen de dingen. Eerst heb ik nog een aantal jaren in twee dorpspraktijken gewerkt, dat paste mij goed. Het leuke aan Samen Beter is dat de wijk waarin we werken op een dorp lijkt maar dan met de multi-culti invloeden van de stad.

V: Wat zijn eigenschappen die van jou een goede huisarts maken?

A: ik ben van nature mensgericht, heb een open houding en vind het leuk om contacten te leggen. Mijn interesse in mensen is oprecht en , ook niet onbelangrijk, ik ben secuur.

V: Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

A: Tijd doorbrengen met mijn gezin, al zijn mijn jongens, nu ze groter worden, niet meer zo te porren om een spelletje te spelen met hun moeder! Verder vind ik sporten, tennis, joggen en lezen heel ontspannend.

V: Als je de vrije hand had iets te veranderen bij SB wat komt dan in je op?

A: Een toegankelijker pand, als je op de bovenverdieping werkt heb je het idee dat je afgesloten zit van de rest. En verder: die toegangsdeur weer OPEN, dat mensen post corona weer gewoon naar binnen kunnen lopen.

V: Wat is het eerste wat je gaat doen na de lockdown?

A: Mijn ouders een knuffel geven! Fijn om dan weer vrienden om me heen hebben en ik kijk nu al uit naar een spetterend dansfeest.

Mooiste boek: ‘Miss Saigon’ (Anthony Grey).
Mooiste film: ‘a star is born’.

Joanneke Heineman

IJsbrands Biemans

IJsbrand is opgegroeid in Vught, heeft daar ook de lagere school en de middelbare school (Maurick college) doorlopen.
Na zijn schooltijd is hij geneeskunde gaan studeren in Nijmegen alwaar hij ook zijn huisartsen opleiding afrondde, daarvan kent u IJsbrand wellicht, 2016/2017 heeft IJsbrand stage gelopen als huisarts in opleiding (aios) bij Samen Beter en nu besloten om hier als waarnemend huisarts te komen werken.
IJsbrand woont in Nijmegen met zijn vriendin Eva en zoon Isar.

V: Waarom nu gekozen voor Samen Beter?

A: ik heb het altijd goed naar mijn zin gehad op SB. Vanaf het behalen van mijn opleiding heb ik hier vaker waargenomen, daarmee behoud je toch een band, en ja door mijn jeugdjaren heb ik toch een zwak voor de Bosschenaren.

V: Wat voor kind was jij?

A: Altijd nieuwsgierig, en nog steeds! Ik was geen moeilijk kind, vanaf mijn dertiende had ik in mijn hoofd dat ik huisarts wilde worden, op de middelbare school wist ik dus al waarvoor ik het deed.

V: Kun je een goede eigenschap schetsen?

A: Jahoor, lachend, wel meer: ik ben sociaal ingesteld en voel mensen (meestal) goed aan, en ik vind zelf dat ik best gevoel voor humor heb.

V: Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

A: Voetbal, zowel spelen als kijken en tijd doorbrengen met vrienden, het carnaval ga ik missen want ik vier ieder jaar carnaval in Oeteldonk!

V: Wat zou je graag veranderd zien bij SB?

A: Nou niet veranderen, maar ik zou graag blijvend wat meer tijd hebben voor een consult, een kwartier de tijd hebben ervaar ik als een stuk rustiger.

V: Het eerste wat je gaat doen na de lockdown?

A: M`n ouders een knuffel geven.

Wat is voor jou de leukste, beste, ingrijpendste film/boek?
Boek: ‘Recursion’ van Blake Crouch een sf thriller.
Film: ‘The Game’.

IJsbrands Biemans